Inwendige motorreiniging

Geen schone olie in een vuile motor! 

Minstens zo belangrijk als het regelmatig verversen van de olie en het kiezen van de juiste oliekwaliteit is het inwendig reinigen van het oliecircuit. De kosten voor een eventuele motorreparatie kunnen zeer hoog oplopen, terwijl dit kan voorkomen worden door tijdig onderhoud.

Overschrijding van het toch al lange onderhoudsinterval, regelmatig zware belasting of korte ritten en temperatuurschommelingen kunnen zorgen voor een snellere degradatie van de olie. Bij het aftappen van de oude olie blijft er een oliefilm achter. Hierin blijven vuilresten en deeltjes plakken. Verkleefde (onderste) zuigerveren zorgen voor compressieverlies, verhoogd olieverbruik en vervuilde blow-by gassen die op hun beurt weer voor klepvervuiling of turbovervuiling kunnen zorgen.

Ook Start & Stop systemen zoals in steeds meer nieuwe auto’s aanwezig hebben een nadelige invloed op de smering. Na een start duurt het namelijk even voordat het smeersysteem weer op druk is. Hierdoor is er sprake van extra slijtage, deze slijtdeeltjes worden in de olie opgenomen en zo door de motor verspreid.

Oplossing

Al met al is het een goede zaak om bij constatering van sludge, overschrijding van het onderhoudsinterval, onbekende onderhoudsgeschiedenis van het voertuig, olieverbruik of tikkende klepstoters een inwendige motorreiniging te laten uitvoeren. Uw auto zal merkbaar beter presteren en soepeler rijgedrag vertonen, en u zult echt het verschil voelen na de onderhoudsbeurt.

TUNAP

Wij gebruiken voor de inwendige motorreiniging producten van TUNAP. TUNAP is ontwikkelingspartner van de automobielindustrie. Reeds meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert TUNAP innovatieve onderhoudstechnologieën. Milieu en gezondheid staan hierbij steeds op de voorgrond. 

Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie. 

 

Motorreinigen