Brandstofsysteem reinigen

Voorkomen is beter dan genezen! 

Het biologisch bestanddeel van moderne brandstoffen kan ervoor zorgen dat het injectiesysteem vervuild geraakt. Vooral de goede werking van de injectoren heeft hieronder te lijden. 

De auto-industrie wordt geconfronteerd met steeds strenger wordende emissienormen. Er wordt wettelijk bepaald dat moderne brandstoffen een percentage aan bio-brandstoffen moeten bevatten. Dit biologisch bestanddeel (benzine bevat bioethanol en diesel bevat bio-diesel) kan ervoor zorgen dat de brandstof vocht aantrekt en vasthoudt, de smerende werking vermindert en er verkleving optreedt. Hierbij bouwt zich een dun laagje “hars” op, onder andere op de injectoren. Een goede verneveling is essentieel om tot een volledige verbranding te komen, zeker met de direct ingespoten motoren die de laatste jaren in opkomst zijn.

Oplossing

De Tunap brandstofsysteemreiniging zorgt ervoor dat het vocht dat wordt aangetrokken door de bio-brandstof wordt geneutraliseerd. Deze compenseert de smering en reinigt de kleppen en injectoren. Daarnaast wordt ook het gehele brandstofsysteem gereinigd en wordt er gelijktijdig beschermd tegen nieuwe verontreinigingen. 

Wij gebruiken voor de brandstofsysteem reiniging producten van TUNAP. TUNAP is ontwikkelingspartner van de automobielindustrie. Reeds meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert TUNAP innovatieve onderhoudstechnologieën. Milieu en gezondheid staan hierbij steeds op de voorgrond. De TUNAP producten zijn niet te verkrijgen in de vrije handel, maar worden alleen ingezet in uw gespecialiseerde vakwerkplaats.

Wat wordt gereinigd?

Het complete brandstofsysteem van de tank tot in de verbrandingsruimte.

Waarom wordt er gereinigd?

Wanneer de injector-gaatjes geheel of gedeeltelijk worden geblokkeerd wordt het sproeipatroon verstoord. Dit kan leiden tot verminderd vermogen, meer verbruik en zelfs een defect brandstofsysteem.

Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.